jacobsjakt

Jag skriver och berättar om mina jaktupplevelser och tankar runt jakten i övrigt.

Älgjakt i Järvträsk

Kategori: Allmänt

Igår var det ännu en älgjaktsdag med klassen. Med tre hundförare på tusen hektarvar var det ju som upplagt för en intressant dag.
Mycket riktigit så vart det upptag nästan direkt och efter bara en liten stund komme ekipaget och sprang rätt på en av de andra hundförana, som med tre snabba skott kunde fälla denna tjur.
 
 
 
 
 
 
Teoridag
Efter en lång jaktdag igår kändes det rätt skönt med en teoridag idag. Men när man går på naturbruksgymnasiet gör man ofta intressanta utflykter. Som t.ex. att åka och titta på ett rådjur som blivit slaget av ett lo.
 
Tyvärr, för lodjurets del, blev bocken hittad innan den han äta upp hela. Här ser man att allt utom ena låret är intakt.
 

Älgjakt (mobil)

Kategori:

For hem och hämtade våran hund saika igår. Så jag kunde gå med henne idag när vi var och jagade med klassen.

Efter ungefär en timme fick hon upp ko och kalv som hon hade ståndskall och gångstånd på i tre timmar. Men det skrapiga föret gjorde så att jag inte tog mig närmare en 150m.. Tillslut gick de ut ur marken, då kopplade vi saika och avbröt.

Harjakt med klassen

Kategori: Allmänt

"Dit vi ska finns det riktigt bra med hare och stövartiken vi har med oss ska visst vara väldigt duktig. Så idag har vi alla chanser."
 
Nu blev det ju inte riktigt så även om allt som sades var sant. Det kanske mest beror på att den vita haren inte vill springa på barmark, utan ligger snarare och trycker så länge som möjligt. För även om stövaren hade slag i en och en halv timma lyckades hon aldrig resa den innan klockan närmade sig halv ett och våran hundförare var tvungen att bryta.
Men förhoppningsvis kommer det fler chanser!