jacobsjakt

Jag skriver och berättar om mina jaktupplevelser och tankar runt jakten i övrigt.

.....

Kategori: Allmänt

Ännu en bom.... trodde att jag hade brutit den trenden?

Lyckad rävlocksmorgon

Kategori:

Igår morse fick jag äntligen skjuta min första räv på lock! Efter ett antal tidigare misslyckanden med bland annat bomskott och andra fadäser.

Extra kul var det att räven hade ett sådant speciellt utseende.

Rävlock

Kategori: Allmänt

Det börjar ju dra ihop sig till rävlocksäsong nu när brunsten är på väg mot sitt slut och rävarna är hungriga. Därför bestämde jag mig för att dra på mig snödräkten och bege mig ut i skogen.
Klockan var ungefär halv sju när jag hittade mitt pass och mörkret började göra sig påmint. Även temperaturen började kännas i kroppen men det stoppade mig inte, dock tänkte jag att jag inte orkar sitta mer än en halvtimma ikväll och i regel kommer ändå rävarna inom de första 30 minuterna, om de väl ska komma.
 
Jag börjar locka samtidigt som mörkret faller allt snabbare, tills det bara är månen kvar som skiner upp hygget jag sitter vid. Plötsligt, precis när jag tänkt ge upp, ser jag en svart skugga svepa över hygget. En räv! Min puls stiger och jag lyfter till bössan för att vara beredd när den är på väg snett mot mig. Dock anar räven oråd när jag rör på mig och vänder om i ett ögonblick. Men så stannar den upp som för att försäkra sig om vad den såg. Då tar jag min chans.
Samtidigt som skottet ekar över hygget hoppar räven rätt upp i luften innan den landar och försvinner som ett sträck över hygget. Helvette också! Ny bom...
Likt räven måste jag ju försäkra mig om vad jag såg, men efter noggrant granskande av skottplats och en bits spårande kan jag försäkra mig om att räven är oskadd.
 

Ripjakt

Kategori:

Efter x- antal mils skidåkning under tre dagar, så fick jag till slut skjuta tre stycken fjällripor under resans sista dag.

Även Dennis hade jaktlyckan på sin sida idag, ännu mer än mig, när han lyckades skjuta imponerande åtta stycken! Sammanlagt under hela helgen sköts det 17 stycken av oss som var upp.

Bilder från vår praktik i Härjedalen

Kategori: